maanantai 21. kesäkuuta 2010

överi treeniviikonloppu

tulipa ainakin treenailtu viikonloppuna jos ei muuta..

perjantaina aliteltiin haulla todella vaikeassa maastossa joho ansa upposi kuin oikea haku koira ainakin
sinne painoin ryteikköön 50m suoraan teki siis todella todella kauniin piston lähes kuin olisi lukenut pk-haku opasta.. teki pienen ällän ja palasi takaisin päin ja löysi.. pieni huomio vielä että meni myötuuleen ja satoi ;)

maksi ei suoriutunut näissä olosuhtesissa läheskään yhtä hyvin vaan tiukasti epäili minun tietoani lähetys suunnasta kun sieltä ei mitään hajuja tullut.. ei lähtenyt irtoamaan kuin 20m ja sain nyppiä hiuksia päästäni että sain harmikoiran takarajalle asti ja kappas johan sitten löytyi :p kuuntelisi äitiä sekin karvanaama välillä..

lauantaina oli vuorossa pikkuisen erillainen treeni oikeastaan ihan puhdas nenänkäyttö treeni koiralle ja minulle koiran luku treeni
maalimies olikin saaressa ja kiersimme saarta veneellä koira keulassa tönöttäen.. koiraa lukemalla piti tietää koska se hajun sai ja antaa ohjeistusta veneen ajalle suunnasta.

ansa ei ihan hirveesti antanut itsessään tulkinnan varaa haju vanan kohdatessa vaan neiti huusi kuin pieni hyeena eli kuului kyllä että nyt sain hajun.. sain kaksin käsin pitää missistä kiinni ettei hypännyt veneestä ja uinut saareen :D todella hyvää työtä ansalta j onnistu heti tajuamaan mikä on homman nimi ja ei hämmästellyt ollenkaan vaikka työtä piti tehdä veneestä käsin!

maksi oli huomattavasti hillitympi ilmaisussaan ja sitä pystyi tulkitsemaan korvien asennosta ja pienestä piipailusta.. tavallahan ei ole väliä kunhan minä tiedän että nyt koiralla on haju :)

molemmilla tämä meni siis oikein hienosti ja molemmat olivat veneessä rennosti ja keskittyivät töihin, hienot piskit !

sunnutaina oli vihdoin äidin pienen kääpikoiran vuoro treenailla jälkeä ja voi kuinka hieno ja taitava pikku mies! ensin lämmittelynä makkararuutu ja sitten heinä pellolla n.75m jälki ihan pelkkää suoraa.. jarrutin alussa jonkin verran ja nopeasti ymmärsi että aa rauhallisesti rauhallisesti pitää mennä :) on se vaan pätevä kaikessa mitä tekee

pieni hallinta treeni tehtiin myös koirien kanssa ja ansa sai osallistua siihen ihan vain siksi että missillä on tapana pikkuisen luimia mun taakse tai ottaa etäisyyttä jos joku tulee liian liki eli västää pois tilanteista.. nyt muutama tukistus perskarvoista kun meinasi livahtaa sai kuitenki tuollaiset ajatukset pois missin mielestä ja pystyi olemaan sivulla vaikka heti kiinni hänessä oli joko toinen koira tai ihminen.. eli pitänee puttua asiaan tästä lähin joka kerta ja vaatia koiralta oikea suoritus vaikka tapahtuisi mitä tahansa.. ansa nyt ei oikeasti mene niistä lukkoon tai ei muka pysty.. on vain oppinut sellaisen tavan että helpommalla voi koittaa päästä no se ei nyt enää vetele.

ansa teki sunnuntaina lisäksi vielä pienen "pk-haun" metsässä kivoilla syvillä ja suorilla pistoilla, niin ylpee!
ilmaisua voisi kai aloitella kotona jo pikkuisen rullan kanssa.. ehkä.. en tiedä.. äh enkä oikeastaan vielä edes jaksa ajatella koko asiaa..

niin ja olihan meillä vielä ansan kanssa illalla agi treenitkin :) en tiedä mistä tuo koira saa kaiken tekimisen intonsa mutta ei se tunnu loppuvan millään.. opittiin ansan kanssa ohjautumaan/ohjaamaan vastasell kädellä käännöksi ja tehtiin myös muutam aonnistunut takaa leikkaus putkella.. hih hii :D mikä mahtava agiliito koira hänestä isona tuleekaan <3 kuka vaan alottaa nyt ne keppi ja kontakti treenit?

Ei kommentteja: