perjantai 19. maaliskuuta 2010

huoh

olen nyt jonki verran lukenut erillaisia palstoja tarkemmin koira aiheisia palstoja ja joka kerta lopetan lukemisen niin veri kiehuu.. ensimmäinen asia joka pistee pinnan kiristymään on ihmisten ajattelemattomuus koiriensa kanssa ja toinen on se kun saapas neuvoo saapasta niin ei siitä hyvää voi tulla

jos ajattelen itseäni kouluttajana ja haasteita joita tuo esimerkiksi 7koirakon pentu kurssi joka yleensä sisältää muutaman valkoisen pölyhuiskan, ahneen lapukan, ehkä spanielin ja pystykorva sekarotuisen ja toisinaan kilpakentille tähtäävän pk-rotuisen.. ovat haasteet melkoiset kaikki hakevat vähän eri asioita ja yleensä ryhmassä on myös se ongelma tapaus joka vie pikkuisen enemmän huomiostani ja se muka jo kaiken osaava joka haluaa tehdä niin kuin aina ennenkin :)

yleensä teen asiat niin kuin ihmiset haluavat, totuus on se että en voi pakottaa pentukurssilaisiani käyttämään naksua ja kosketuskeppiä vaan silloin helpoin tapa on toimia niin että opastan luomaan suhdetta pentuun ja teemme "huokuttelun" avullla perus tottista (istu, maahan, sivu, tänne, odota, ei..) ja se on useimmille pennuille ihan riittävää jos joku haluaa että opastan naksun käytössä niin teen sen mielelläni ei siinä mktään ja minusta se on hyväapu opetettaessa koiralle asioita ja varsinkin uutta.. oppivat istumaan menemmään maahan pysymään paikoillaan ja seuraamaan se riittää perus koiran pissittäjälle oikein hyvin..

yritän myös parhaani mukaan saada ihmisen päähän jonkinlaisen järjen hivenen koira tuli taloon- asiassa että he muistasivat että musti on koira ja musti toimii niin kuin koira eikä kuin pieni ihminen ja että mustille pitää laittaa rajat vaikka musti on vielä pieni..
yritän myös kertoa siitä että koira pitää kasvattaa kunnon kansalaiseksi ja sitten vasta kannattaa alkaa murehtia siitä osaako se musti nyt antaa tassun vaiko eikö..

tällä hetkellä oloni on jokseenkin turhautunut ja rasittunut aiheesta koira.. ei enää yhtään huonoa tai typerää koira uutista tälle viikolle eihän?

Ei kommentteja: