tiistai 20. lokakuuta 2009

elämää 1v uros kookin kanssa.. riemukastako?

ah ja elämän ja hienous..
elo 1v kooki herran kanssa ei välttämättä ole se helpoin asuin kumppani yhtään kenellekään tai mihinkään olosuhteisiin..
herran loputon energia ja emännän järkyttävä kiire ja siitä johtuva ressi ja väsymys ei ole ehkä se paras mahdollinen yhtälö..

mitä vähemmän ehtii harrastaa ja puuhata piskin kanssa sitä enemmän se keksi jännitysttä lenkeillä ja se ehkä onkin tämän hetkinen ongelma numero yksi
tyyppi siis keksii hinkumista vastaan tulijoiden
luo jos en ole kärppänä ja ojenna kaveria..
noh kiellon uskoo kyllä jos sellaisen ehtii ajoissa antaa.. ihan ok ei siinä mitään mutta saisi kyllä pikkuhiljaa oppia että ohitus on ohitus ja ei aiheuta mitään ylimääräistä hämminkiä..

naksuttimen otin nyt ohitusten avuksi ja alettiin opetella kontaktissa ohittamista, tavoitteena siis että vastaan tulijan tullessa koia kääntäisi katseen auttomaattisesti minuun silloin on helpompi viestiä koiralle lisä ohjeistusta..

helpolla ollaan silti päästy rinon kanssa tmä oikeastaan ainoa ongelma ongelma johon ollaan törmätty koko yhteisen taipaleen aikana ja tätäkään ei esiinny jos koiraa on ajtivoitu tarpeeksi eli vaikuttaisi jonkinlaisen jännityksen hakemiselta.. heh tarpeeksi aktivointi on rinon mielestä parin tunnin irti olo lenkki + toko/agireenit + parit pissatukset + vielä jotain naksuttelu juttua illalla kotona.. heh heh no itsepä olen tyypin opettanut siihen että koko ajan tehdään..

Ei kommentteja: