keskiviikko 27. tammikuuta 2010

kysymyksiä mutta mistä vastauksia?

taas kerran törmään tähän ian kaikkisuus ongelmaan.. kuka koirista on toista korkeammalla? miten minä ihmisenä vaikutan tähän? miten saan laumani toimimaan paremmalla tavalla? miten ehkäisen koiriltani turhan stressin?

lähes poikkeuksetta sotken itse joillan tavoin aika ajoin koirieni harmonista yhteiseloa.. viime päivinä huomaan toimineeni erityisen typerästi..
miksi en nääs itä mikä on silmieni edessä vaan annan sen olla ja jatkan typerää toimintaani? se on totuttu tapa ja tottakai sen on oltava niin kun niin aina on ollut eli nyt taas nousee selvästi esiin se että maksi äitin iso poika ei ole se lauman ylin koira ei todellakaan.. laumassa ylintä paikkaa pitelee pienikääpiömies rino ja hän pitele sitä erittäin tunnollisesti..

eli mitä yritän tässänyt sanoa on se että tullut aika auttaa rinoa nousemaan ylempään asemaan ja näyttää pienillä teoilla maksille että on tullut aika väistyä, lakata maksin suosiminen esim. ruokailu tilateissa..

se että olen itse tähän asti suosinut maksia tietyissä tilanteissa on se mikä saa rinon käymään tietyissä tilanteissa maksin raivelehin kiinni.. rino ylempänä koirana ei voi ymmärtää miksi maksia saa enenmmän kuin hän ja antaa turpaan..
no nyt tilanne korjataan ja katsotaan korjaantuuko tilanne siitä, uskon että näin on :) kokeiltiinhan sitä jo aikasemmin ja se toimi mutta ollaan vahingossa luisuttu takaisin vanhaan kaavaan..

uusi muutos tulee varamasti hetken päästä taas eteen kunhan ansa saa kerättyä itsesnä kokonaan kasaan siirtyy se luultavimmin koira koplan kärkeen..

Ei kommentteja: